Arap Baharı'na karşı en güçlü direnişi gösterecek ülke olarak adlandırılan Suudi Arabistan, muhtemel isyan ve gösterilere karşı silahlanıyor.

En fazla silahlanan ülkelerden S. Arabistan'ın silah almak için 150 milyar dolarlık bütçe ayıracağı ve güvenlik güçlerinde 120 bin kişilik ek personel alacağı belirtiliyor. Güvenlik birimlerinin sayısındaki artışla hem muhtemel isyanlar bastırılacak hem de sınırlar daha da güvenli hale getirilecek. Yemen'deki isyanı endişeyle izleyen Riyad'ın silahlanma paketi içinde 1.000 adet yeni nesil tank, 250 yeni savaş uçağı yeni füze savunma sistemleri ve savaş gemileri yer alıyor. Silahlanma ve askeri eğitim konularında ABD ile çok yakın ilişki içinde bulunan S. Arabistan, yüzde 25'ine sahip olduğu dünya petrol rezervlerinden yıllık 250 milyar dolar kazanıyor. Pek çok hizmetin bedava sunulduğu ülkede halkın yönetime bayrak açması muhtemel görülmüyor. Ancak tüm önlemlere rağmen tedbiri elden bırakmayan Suudi yönetiminin en küçük bir gösteri teşebbüsünü dahi sert bir şekilde bastıracağı belirtiliyor. (Cumali Önal / Zaman)