Susurluk davası hükümlüsü ve eski özel harekâtçı Ayhan Çarkın'ın faili meçhuller soruşturması çerçevesinde dile getirdiği itiraflar, olayların aydınlatılması yönündeki ümitleri artırdı.

Savcılara verdiği, Yusuf Ekinci, Namık Erdoğan, Faik Candan ve Mecit Baskın cinayetlerine tanıklık ettiği yönündeki ifadeler üzerine aileler de harekete geçti. Daha önce Çarkın'ın verdiği röportajlar üzerine şubat ayında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan Yusuf Ekinci'nin oğlu Sertaç Ekinci ve diğer üç aile, bu defa 'soruşturmanın genişletilmesi' talebiyle savcıların kapısını çalacak. Ortaya çıkan bilgi ve belgeler ışığında soruşturmanın genişletilmesi ve derinleştirilmesini isteyecek.

Ankara Gölbaşı'nda 25 Şubat 1994 tarihinde öldürülen Yusuf Ekinci'nin oğlu Avukat Sertaç Ekinci, "Soruşturmanın verilen isimler doğrultusunda genişletilmesini talep ediyoruz. Ayhan Çarkın'ın vermiş olduğu ifadelerdeki isimlerin de ifadelerine başvurulmasını talep ediyoruz." diyor. Soruşturmanın genişletilmesi talebiyle Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'na bir başvuru yapacaklarını belirten Ekinci, "Ümidimiz, ortaya çıkan yeni bilgi ve belgeler çerçevesinde soruşturmanın genişletilmesi ve bir yargılamanın yapılarak sonuca ulaşılmasıdır." değerlendirmesini yapıyor. Gazeteci, yazar, akademisyen ve faili meçhul cinayetlerde hayatını kaybeden diğer aydınların ailelerinin bir araya gelerek kurdukları Toplumsal Bellek Platformu da, Ayhan Çarkın'ın ifadeleri üzerine bir açıklama yapacak. (Emine Dolmacı / Zaman)

Toplam Ziyaret120738