PKK yandaşları, Diyarbakır'da İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin kaldığı pansiyona saldırdı.

Örgüt sempatizanları, pansiyonun camlarını aşağı indirdi, yatakhanenin kapısını kırdı. Yurdu ateşe vermek isteyen yüzü kapalı göstericileri, yurt görevlileri engelledi.

Olay dün BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adaylarının mitinginden sonra yaşandı. Mitingin yapıldığı alanda bulunan Yenişehir İmam Hatip Lisesi Devlet Parasız Yatılı Öğrenci Pansiyonu, yüzünü poşuyla kapatan bir grubun saldırısına uğradı. Pansiyonun ana girişi kapısını kırarak içeri giden göstericiler, binanın içine girmek istedi. Pansiyon görevlilerinin izin vermemesi üzerine PKK yandaşları, yatakhanenin bulunduğu arka taraftaki tüm camları yere indirdi, demir kapıyı taşlarla kırmak istedi. Tüm çabalarına rağmen içeri giremeyen yüzü kapalı grup, daha sonra pansiyonun önündeki bayrak direğine tırmanarak oraya KCK'yı temsil eden bayrak ve afişleri astı.

Örgüt yandaşlarının pansiyon saldırısında kullandığı taş, bıçak ve yabancı cisimleri bu sabah pansiyon çalışanları tarafından temizlendi.

BDP'nin İstasyon Meydanı'ndaki mitingi sonrası imam hatip öğrencilerine yönelik saldırı olabileceği ihtimalini değerlendiren Yenişehir İmam Hatip Lisesi Devlet Parasız Yatılı Öğrenci Pansiyonu yetkililerinin, öğrencilerin tamamını dün ve önceki gün evlerine gönderdiği belirlendi. Yetkililer, Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşanan olaydan dolayı böyle bir tedbir aldıklarını dile getirdi.

Pansiyon personeli, saldırıya engel olmak istediğini belirterek, "Ben tepki gösterince bana saldırdılar ve beni linç etmek istediler. Yüzleri maskeli kişiler pansiyonun kapısını kırarak içeriye de girmek istediler, ancak kapıyı kıramadıkları için içeri giremediler." diye konuştu.