Seviye Belirleme Sınavı, saat 10.00'da başladı. 1 milyon 70 bin 148 öğrencinin katıldığı SBS öncesi sınava öğrencilerin ve görevlilerin temiz, düzenli, asırılığa kaçmayan bir kıyafetle ve “bası açık” gelmeleri istendi.

Öğrenciler, sınav salonlarına yanlarında sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo gibi iletiºim araçları ile her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saat bulunmaksızın sınava alındılar.

İlköğretim 8. sınıf öğrencileri için düzenlenen Seviye Belirleme Sınavı (SBS) saat 10.00'da başladı. SBS, bütün il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen bazı ilçe merkezlerinde, yurt dışında ise Lefkoşa, Trablus, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek'te yapılıyor.

Sınavda 1 milyon 70 bin 148 ilköğretim 8. sınıf öğrencisine 100 soru yöneltiliyor ve 120 dakika süre verilmiş durumda.