Bugün İran İslam Devrimi önderi İmam Humeyni'nin vefatının 22. yıldönümü… 1989'da vefat eden İmam Humeyni İran'da törenlerle anılıyor

İran'da emperyalizmi deviren mustazafların önderi İmam Humeyni tüm dünyanın ezilmiş Müslüman halklarına; Batı ve Doğulu süper güçlerin kendilerini her yönden baskı ve egemenlik altında tuttukları bir zamanda, bir ümit, güven ve onur kaynağı oldu.

İran'da Törenlerle Anılıyor

İran İslam Devriminin lideri Ayetullah Humeyni, vefatının 22. yılında ülke genelinde düzenlenen törenlerle anılıyor.

Devlet televizyonu, İmam Humeyni'nin Tahran'daki anıt mezarında düzenlenen töreni canlı olarak verdi. Başkent ile diğer kentlerden yüz binlerce kişinin katıldığı törende ilk olarak, Humeyni'nin torunu Hüccet-ül İslam Hasan Humeyni konuşma yaptı. İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Ali Hamaney'in de konuştuğu törende, İmam Humeyni'nin siyasi, dini liderliği ve devrimci kişiliğinden söz edildi.

Törene Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Meclis Başkanı Ali Laricani, Yargı Erki Başkanı Ayetullah Muhammed Sadık Laricani, Anayasayı Koruyucular Konseyi Genel Sekreteri Ayetullah Ahmed Cenneti, Uzmanlar Meclisi Başkanı Muhammed Rıza Mehdevi Keni, Düzenin Yararını Teşhis Konseyi Başkanı Ayetullah Ali Ekber Haşimi Rafsancani, Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Firuzabadi, bakanlar, milletvekilleri, kuvvet komutanları, yabancı siyasi ve askeri temsilcilerle halk katıldı.

Rahmetle Anıyoruz

24 Eylül 1902 doğumlu Ayetullah Seyyid Ruhullah Musavi Humeyni, hareketiyle, evrensel İslami harekete kalıcı bir miras bırakmış; Siyonizm'e ve emperyalizme tarihlerinin en büyük darbesini vurmuştu. ABD güdümündeki Şah diktatörlüğüne karşı verdiği mücadelenin yanı sıra mezhepçi fitneye karşı vahdet çağrılarında bulunarak ümmet perspektifini öne çıkartmıştır. Mütevazı yaşantısıyla da milyonlara örnek olan İmam Humeyni'yi vefatının yıldönümünde bir kez daha rahmetle anıyoruz.

HAKSÖZ-HABER