1960'lı 70'li yıllarda Türkiye İslamcılığının en aktif ve organize gücü Mücadele Birliği'nin ilk genel başkanlığını yapan Necmettin Erişen, dün Adana'da gözlerini hayata yumdu.

Mücadele Birliği'nin ilk genel başkanı Necmettin Erişen vefat etti. Konya'da uzun süre Mücadele Birliği'nin genel başkanlığını yapan Necmettin Erişen, dün Adana'da gözlerini hayata yumdu. Erişen'in cenazesi bugün, ikindi namazında Adana'dan kaldırılacak.

1960'lı 70'li yıllarda Konya'da kurulan, daha sonra başta Afyon ve İstanbul olmak üzere bir çok il ve ilçede örgütlenen bu çalışma, ülkeyi kültürel ve ekonomik bağımlılıktan kurtarmak içinde Yeniden Milli Mücadele Hareketi adını almış ve Müslümanlar arasında inkılapçı ve örgütlü bir kimliği yaygınlaştırmıştı. Mücadele Birliği ve Yeniden Milli Mücadele Hareketi İslam'a ve milli değerlere bağlı, ant-i Siyonist, ant-i Amerikancı, Ant-i komünist özelliği ile tanındı. Necmettin Erişen'in "Gerçek Emperyalizm" isimli eseri, o dönem gençler arasında büyük ilgi gördü. Necmettin Erişen daha sonra hareketteki sapmaları ve zaafları görerek Mücadele Birliği'nden 1970'li yılların ortalarında ayrıldı ve bu konuda da -ek linklerde görüleceği gibi- ciddi bir özeleştiri verdi.

Necmettin Erişen'e Allah'tan rahmet, ailesi ve dostlarına sabırlar diliyoruz.

Necmettin Erişen'le Haksöz Dergisi olarak 1994'te gerçekleştirdiğimiz röportaj:

"Yeniden Milli Mücadele" Sorgulanmalıdır! -1

"Yeniden Milli Mücadele" Sorgulanmalıdır! -2