İngiliz Guardian gazetesi, İsrail ordusunun Filistin yerleşim yerlerinin yakınlarına “beyaz fosfor” salan, teneke kutusuna benzer maddeler bıraktığını yazdı.

Gazetenin internet sitesinde haberle birlikte yer verilen videoda, İd Decani adlı Filistinli bir çocukta, evinin yakınında bulduğu tenekeye benzer cisimden çıkan duman sonucu yanıklar oluştuğu anlatılıyor. 15 yaşındaki Decani görüntülerde, cisimi eline aldığını ve bir süre sonra beyaz bir duman çıkmaya başladığını, kollarının, bacaklarının ve yüzünün yandığını söylüyor. Decani, yine 15 yaşındaki kuzeni Muhammed'in de bacaklarının yandığını kaydediyor. Haberde ayrıca, olayın ardından ailenin benzer bir cismi daha evlerinin yakınlarında buldukları belirtiliyor. Guardian, yerleşim yerlerinde beyaz fosfor kullanımının Cenevre Sözleşmeleri ile yasaklandığını belirterek, İsrail'in 2008-2009 yıllarında Gazze savaşı sırasında sivil bölgelerde fosfor bombaları kullandığını hatırlattı. (Yeni Vakit)