1982 katliamının kenti, ülkedeki en büyük protestoya imza attı; 50 binden fazla kişinin rejime karşı sokağa çıktı. Baas güvenliği halka yine ateş açtı. Onlarca ölü var...

Hama'da 50 bin kişi Cuma namazı sonrası gösteri yapmaya başladı. Tekbirlerle yürüyüen on binler "Halk Sistemin Değişmesini İstiyor!", "Esed Git!", "Lai İlahe İllallah" ve "Hürriyet" sloganları atıyor.

Suriye'nin Hama kentindeki gösteriye güvenlik güçleri sert bir şekilde müdahale ediyor: Şu ana kadar ölenlerin sayısının 100'ü geçtiği ve 70 kişinin isminin tespit edildiği bildirildi.

Baas rejimi güçlerinin halka önce keskin nişancılarla ateş açtıkları, ardından göstericileri rastgele taradıkları ifade ediliyor.

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü'nden Rami Abdurrahman, bunun rejim karşıtı protestoların başladığı mart ortasından bu yana Hama'da düzenlenen en büyük gösteri olduğunu belirtti.

Abdurrahman, güvenlik güçlerinin göstericilerin üzerine ateş açtığını, bazı kişilerin de yaralandığını ifade etti.

PROTESTO EDİLECEK

Katliamın duyulmasıyla birlikte bu akşam 21.30 Suriye Konsolosluğu önünde protesto kararı alındı. Bu akşam (3 Haziran Cuma) 21.30 Maçka Lisesi'nde buluşulup Teşvikiye'deki Suriye Konsolosluğu önüne kadar protesto yürüyüşü tertip edecek olan İslami kuruluşlar, Baas rejimini tel'in edecek ve Hama halkının yalnız olmadığını haykıracaklar. Duyarlı insanların protestoya katılması bekleniyor.

Suriye'nin birçok kentinde de gösterilerin düzenlendiği bildiriliyor.

Hama 1982 yılında Hafız Esed kuvvetlerinin üç gün boyunca tank ve uçaklarının bombardımanına sahne olmuş ve yaklaşık 40 bin kişi hayatını kaybetmişti.

EYLEME DAVET:

HAMA'DA DESPOTLAR KATLEDİYOR!

VAHŞETE SESSİZ KALMA!

Suriye'de akan kan durmuyor. Baas diktatörlüğü halkı katletmeye devam ediyor. 1982 katliamının yaşandığı Hama kenti, bugün ülkedeki en büyük protestoya imza attı; 50 binden fazla kişinin rejime karşı sokağa çıktı. Baas güçleri halka yine ateş açtı. Onlarca ölü var

Yaşanan vahşeti bu akşam da protesto ediyoruz. Esed rejimini protesto etmek ve katliamın bir an önce durdurulması talebinde bulunmak için bu akşam 21.30'da Maçka Meslek Lisesi önünde buluşup  İstanbul Teşvikiye'deki Suriye Konsolosluğu'na yürüyoruz.

Tarih: 03 Haziran Cuma (Bugün)

Saat: 21.30

Yer: Maçka Meslek Lisesi Önü-Suriye İstanbul Konsolosluğu