Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'in 33 yıllık iktidarına karşı gösterilerin sürdüğü Yemen'de ülkenin en güçlü aşireti Haşid ile hükümet güçleri arasındaki çatışmalar giderek tırmanıyor.

10 gündür başkent Sana'yı savaş alanına çeviren çatışmalarda Salih'e bağlı askerlerin, geçtiğimiz hafta kaybettikleri bazı hükümet binalarını geri aldıkları ifade edilirken, Haşid aşiretine destek için yüzlerce silahlı kişinin ise Sana yolunda olduğu bildiriliyor. Başkentin kuzey eteklerine dün ulaşan 100 kadar aşiret mensubunun, askerle şiddetli çatışmaya girdiği haberi geliyor. Taraflar arasındaki çatışmaların havaalanına yaklaşması üzerine dün tüm uçuşlar askıya alınırken, limanda yüzlerce yolcunun zor durumda kaldığı belirtildi. Sana'da hafta başından bu yana meydana gelen olaylarda en az 40 kişi öldü. Geçtiğimiz hafta en az 115 kişinin hayatını kaybettiği şehirde halk eşyalarını toparlayarak diğer şehirlere doğru göç etmeye başladı. İç savaşa sürüklenen ülkede başkent dışında ülkenin büyük kentlerinden güneydeki Taiz ile Zincibar'da da güvenlik güçleri ile silahlı gruplar arasında çatışmalar yaşanıyor. Ülkenin ikinci büyük şehri Taiz'de pazar gününden bu yana yaşanan çatışmalarda 50 göstericinin hayatını kaybettiği bildirildi. (Zaman)