Yönetim karşıtı protestoların sürdüğü Suriye'de Devlet Başkanı Beşşar Esad, ulusal diyalogun sürdürülmesini sağlayacak komisyonun kurulması ile ilgili kararı onayladı.

Kurulan Ulusal Diyalog Komisyonu, ülke içindeki diyalogu sağlamak amacıyla çalışma mekanizması ve zaman cetveli çıkaracak.

Tarihinin en önemli sosyal ve toplumsal krizlerinden biri ile karşı karşıya olan Suriye'de yönetim, bu süreci atlatma konusunda bir dizi kararlara imza atıyor. İki gün önce genel af yasasını onaylayan Suriye lideri Esad, ulusal diyalogun sürdürülmesini sağlayacak bir komisyonun kurulması kararına onay verdi. Beşşar Esad, Yardımcısı Faruk El Şara'nın da aralarında bulunduğu komisyon üyeleri ile bir araya gelerek süreci değerlendirdi. Esed komisyon üyelerine ülkenin içinde bulunduğu zor sürecin aşılmasında ulusal diyalogun şart olduğunu söyledi.

Esad, kurulmasına karar verilen ulusal diyalog komisyonunun çalışmalarını, Suriye'deki ekonomik ve sosyal ve siyasi yaşamın geleceğine ilişkin düşünceleri dile getirebileceği, görüş ve önerilerini sunabileceği uygun bir atmosfer sağlayacak şekilde yapması gerektiğini belirtti.

Esad, sunulacak fikir ve görüşlerin özellikle siyasi partiler, seçim ve basın yasalarına katılımı genişletecek, bazı toplumsal kesimlere zarar veren ekonomik ve sosyal dışlanmaya sınır koymaya katkı sağlayacak büyük değişimler sunacağını aktardı.

ZAMAN