Şanlıurfa'nın BDP'li Suruç Belediyesi, yaptırdığı düğün salonuna Zerdüştlük terimlerinden biri olan ‘Avesta' adını verdi.

Zerdüştlüğün kutsal kitabı manasına gelen 'Avesta'nın, halen KCK davasından tutuklu bulunan Suruç Belediye Başkanı Ethem Şahin tarafından düğün salonuna verildiği belirtiliyor. İlçe halkı, Zerdüştlük kaynaklı Avesta adının düğün salonuna verilmesine tepki gösteriyor. PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan, Almanya`da geçtiğimiz günlerde yayımlanan kitabında, `Zerdüştlük` için övgüler yağdırmışı. Teröristbaşı, İslamiyet'e ağır hakaretler etmiş Kürtlerin Zerdüşt olduğunu savunmuştu.
Vikipedi'de Avesta hakkında şu bilgilere yer veriliyor: Eski İran dini olan Zerdüştçülükün mukaddes kitabıdır. Bu dinin kurucusu Zerdüşt, Gatalar denen dörtlükler yazmıştı. Bu dörtlükler Avesta´da toplanmıştı. Bu yazılar, Zerdüşt´ün neye inandığını ve Zerdüştçülüğün temellerini anlatan tek belgedir.

Cihan