İzmir’de Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) Sınavı’na giren başörtülü öğrencilere bazı okullarda zorluk çıkarıldı.

Bornova Kız Teknik ve Meslek Lisesi ve Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu'nda öğrenciler, içeriye alınırken başörtülerini çıkarmaya zorlandı. Başını açmayanlara tutanak imzalatıldı. Dün yapılan sınavın sabahki bölümünde, bazı okullarda keyfi uygulamalarla öğrenciler büyük bir sıkıntı yaşadı. Bazıları sınava ağlayarak girdi. Kız öğrencileri başörtüsünü açmaya zorlayan görevlilerinse isimlerini gizlediği görüldü. Yaka kartı takmak zorunlu olduğu halde bazıları bu konuda yönetmeliğe uymadı. Bazıları ise yaka kartını ters taktı. Bornova Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde bina sorumlusu Egemen Özdemir'in başörtüsü çıkarılması ısrarı, bazı öğrencileri ağlattı. Yaka kartını ters takan Özdemir, "Sınava niye almıyorsunuz?" diye soran öğrenci ve velilerine, "Bizim elimizde, başörtüsüyle sınava girileceğine dair bir yazı yok. Başınızı açmazsanız giremezsiniz. Bize gelen emir bu" dedi. Öğrencilerin verdiği bilgiye göre Özdemir, sınav sırasında sınıfları gezerek görevlilere, başörtülülere tutanak imzatlamaları, aksi halde sınavdan çıkarmaları uyarısında bulundu.

Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu'nda ise iki bayan görevli, "Tuvalete gidin, başınızı açıp öyle gelin. Aksi halde içeri almayız" şeklinde adeta tehdit etti. Velilerin olaya müdahale üzerine görevliler, "Yönetmelikte böyle yazıyor" diyerek kendilerini savundu. Söz konusu yönetmelikte ise, "Başörtüsüyle gelenler sadece uyarılacak. Emniyetle karşı karşıya getirilmeyecek" deniliyor. (Yeni Akit)