Batı Yaka'daki Müslüman Gençler Birliği, işgal altındaki Kudüs kentinde ve Batı Yaka'da yaşayan Filistinlileri Haziran ayının başından itibaren "Kudüs ve Dönüş İntifadası" faaliyetlerine katılmak üzere Kudüs'e akın etmeye davet etti.

Müslüman Gençler Birliği, konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, "Cuma (3 Haziran) ve Pazar (5 Haziran) günleri işgalciyle randevumuz var. İşgal altındaki Kudüs'te, Halilurrrahman'da, ayrım duvarının yanında; işgalcinin Havara, Kalandiya ve Attara kontrol noktalarında ve yollarda işgalcinin ayakları altında ateş yakacağız" ifadelerine yer verildi.

Müslüman Gençler Birliği bildiride ayrıca şöyle dedi: "Bugün, 44 yıl süren utanç ve hezimetten sonra, Filistin halkının iki intifadasından ve Arap ülkelerindeki devrimlerden sonra, Filistin'e dönüş yürüyüşlerinden sonra Haziran utancını silmenin vakti gelmiştir. Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne kavuşmasının ve esaretten kurtarılmasının, Siyonist düşmanın planlarını bozmanın ve sözde heykeli yapılmadan yıkmanın vakti gelmiştir."

Bildiride, 5 Haziran 1967'de Siyonist işgal tanklarının Filistin'in geri kalan topraklarına, Golan'a ve Sina'ya girdiği, Kudüs'e girerek Mescid-i Aksa'yı kirlettiği, El-Meğaribe mahallesini yıktığı ve işgalcinin o günden bu yana sürekli Kudüs'ü Yahudileştirmek için çalıştığı, Mescid-i Aksa'nın altına tüneller kazdığı ve etrafında sinagoglar açtığı ifade edildi.

FEM