“FKÖ’nün işgal yönetimini tanıması tarihi bir hataydı” diyen Hamas Siyasi Birim üyesi Ebu Merzuk, daha önce yapılan hatayı tekrar etmenin doğru olmayacağını söyledi.

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim üyesi Dr. Musa Ebu Merzuk, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ)'nün 1993 yılında Siyonist işgal yönetimini tanıyarak tarihi bir hata işlediğini belirterek, Hamas hareketinin aynı hatayı tekrarlamak istemediğini ifade etti.

Moskova'da bulunan Hamas Siyasi Birim üyesi Dr. Musa Ebu Merzuk direniş gruplarının temsilcileriyle yaptığı basın toplantısında uluslararası hukukta bir hareketten bir devleti tanıması talebinin yer almadığını ve böyle bir şeyin olamayacağını belirterek, buna göre Hamas hareketinden işgal rejimini tanımasını talep etmenin çok anlamsız olduğunu ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile yaptıkları görüşmenin içeriğiyle ilgili bilgi de veren Dr. Ebu Merzuk, bağımsız Filistin devletiyle ilgili bir teklifin BM'ye gelmesi durumunda Rusya'nın Filistin devletinin kurulmasına destek vereceğine dair söz verdiğini de ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Kahire'de varılan uzlaşı antlaşmasıyla, anlaşmanın önündeki engellerin kaldırılmasını konularını görüşmek üzere Filistinli grupları Moskova'ya davet etmiş, Rusya'nın anlaşmayı desteklediği gibi Filistin devletinin kurulmasını da desteklediğini ifade etmişti