Hamas sözcüsü Ebu Zuhri, "Amerikan yönetimi daha önce de başarısızlığa uğradığı gibi Hamas'ı Siyonist işgal devletini tanımaya mecbur etme girişiminde yine başarısız olacak" dedi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri, Amerika Birleşik Devletleri'nin Hamas'ı Siyonist işgal devletini tanımaya zorlama girişiminde başarısız olacağını söyledi.

Ebu Zuhri, bu açıklamasını ABD Başkanı Barack Obama'nın Siyonist işgal devletinin en büyük lobilerinden birisi olan Amerikan-İsrail Halkla İlişkiler Komitesi'ndeki konuşması üzerine yaptı. Obama AIPAC'daki konuşmasında Washington'ın Siyonist işgal devletini tanıması için Hamas'a baskı yapacağını söylemişti.

Hamas sözcüsü Ebu Zuhri, "Amerikan yönetimi daha önce de başarısızlığa uğradığı gibi Hamas'ı Siyonist işgal devletini tanımaya mecbur etme girişiminde yine başarısız olacak" diyerek, ABD Başkanı Barack Obama'nın 1967 sınırlarına dönülemeyeceği yönündeki açıklamalarının Amerika Birleşik Devletleri'ni tarafsız ve nezih gözetici olarak görenlerin ne kadar yanıldıklarına işaret ettiğini belirtti.

Ebu Zuhri, Obama'nın sözlerinin Amerikan rolüne bel bağlamaya devam etmenin yanlışlığını da gösterdiğini bildirdi.

Hamas sözcüsü, dün akşam (22 Mayıs Pazar) yaptığı basın açıklamasında Amerikan yönetiminin bölge ülkeleri için dost sayılamayacağını ve Filistin halkının özgürlüğü aleyhine Siyonist işgalcinin tarafını tuttuğunu söyledi. (FEM)