Büyük Felaket'ten bugüne geçen 63 yıl mültecilerin Filistin'e dönüş arzusunu yok edemedi.

Filistin'e Dönüş Yürüyüşleri Hazırlık Komitesi, geçen hafta Büyük Felaket (En-Nekbe)'nin yıldönümünde düzenlenen Filistin'e dönüş yürüyüşlerinin benzerinin 5 Haziran günü En-Nekse'nin yıldönümünde de düzenleneceğini bildirerek bu yürüyüşlere katılma çağrısında bulundu.

Hazırlık Komitesi, "15 Mayıs günü yapılan yürüyüşler gelip geçici bir olay değildi. Bilakis, Filistinli mültecilerin evlerine dönüşü başlığı altında yeni bir direniş döneminin başlangıcıydı. Filistinliler zorla göç ettirilmelerinin yıldönümünü ilk kez açıklamalarla değil topraklarına gerçekten dönme girişimiyle andı" dedi.

Filistinli mültecilerin her yönden vatanları Filistin'e akın etmelerinin tüm dünyaya mültecilerin ana yurtlarına dönmekte kararlı oldukları yönünde güçlü bir mesaj verdiğini ifade eden Hazırlık Komitesi, Büyük Felaket'ten bugüne geçen altmış üç yılın mültecilerin gönlündeki Filistin'e dönüş arzusunu yok edemediğini ve babaları zorla göç ettirildiği için gurbette doğan ve Filistin'i hiç görmeyenlerin dahi aynı duyguları taşıdığını söyledi.

"15 Mayıs'ın sonrası da var. 15 Mayıs günü yakında düzenlenecek büyük akının sadece küçük bir provasıydı. O büyük akına Filistinli mültecilerin tümü ve dünyanın özgür insanları katılacak. Her mülteci dikenli telleri aşarak köyüne ulaşacak" diyen Filistin'e Dönüş Yürüyüşleri Hazırlık Komitesi, işgal altındaki Filistin toprakları dışında yaşayan Filistinli mültecileri 5 Haziran günü düzenlenecek yürüyüşlere katılmaya çağırdı.

FEM