Müslüman Kardeşler Örgütü, 60 yıl aradan sonra Mısır'ın başkenti Kahire'de yeniden kurduğu genel merkez binasını törenlerle açtı.

Mısır'da 1940'lı yılların başından itibaren faaliyetlerine kontrollü bir şekilde izin verilen Müslüman Kardeşler, daha önce Kahire'nin Menyel semtinde bir apartman dairesini genel merkez ve irtibat bürosu olarak kullanıyordu. Mübarek'in istifası ile sonuçlanan 25 Ocak'taki halk ayaklanmasına kadar siyasi faaliyetleri kısıtlanan örgüt, Mukattam bölgesinde aldığı 7 katlı genel merkez binasının bugün törenle açılışını yaptı.

Açılış kurdelesini, Müslüman Kardeşler Örgütü Yürütme Konseyi Rehberi Muhammed Bedi kesti. Açılış sırasında dualar edildi, davetlilere ikramda bulunuldu.

Genel merkez binasının açılış törenine başta Arap Birliği eski Genel Sekreteri Amr Musa olmak üzere, çeşitli siyasi parti liderleri, akademisyenler, işadamları ile Türkiye, Malezya, Somali, Ürdün ve Nijerya'dan gelen politikacılar katıldı.

Törenin sonunda kürsüye gelen Müslüman Kardeşler Örgütü Yürütme Konseyi Rehberi Muhammed Bedi, genel merkeze kavuştukları için şükrettiklerini, "hedeflerinin İslam referanslı sivil bir devlet olduğunu" söyledi. Mısır devriminde herkesin payı olduğunun altını çizen Bedi, "Bu genel merkez, Mısır'da yaşayan herkesin genel merkezidir" diye konuştu.