İnsani Yardım Vakfı İHH, Afganistan'da Pamir Havayollları'na ait uçağının feci şekilde düşmesiyle şehit düşen gönüllülerini unutmadı.

İHH Asya Masası Sorumlusu Faruk Aktaş, İHH gönüllüsü Bahattin Yıldız, İHH partner kuruluşu Hedef Vakfı Genel Müdürü Ahmet Igbal Yoldaş ve Hedef Vakfı Dış İlişkiler Sorumlusu Aynuddin Yoldaş için İHH tarafından bir anma programı düzenlendi. Hindikuş dağlarında yaşanan uçak faciasının 1. yıldönümünde düzenlenen programa ilgi yoğun oldu.

AFGANLI YETİM ÇOCUKLAR PROGRAMDA İLAHİ OKUDU

Program Zeytinburnu Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Etkinlikte İHH Başkanı Bülent Yıldırım'ın yanısıra şehit yakınları da hazır bulundu. Yetimhane çalışmaları için bulundukları Afganistan'da uçak kazası sonucu hayatlarını kaybeden isimler için, Afganistan'da özel bir sürpriz de yapıldı. Yetimhanede kalan Afgan çocukları programda sahne aldı ve yaşamı yitirenler için ilahiler okudu. Program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İHH Başkanı Bülent Yıldırım'ın konuşmasıyla süren program dualar ile son buldu.

3 AY DAĞLARDA ARANDILAR

Bahattin Yıldız, Afganistan'a bir yetimhane yapmak için gitmişti. Yetimhanenin arsasını ayarlamış, inşaatına başlayacaktı. Uçağın düşmesi sonucu hayatını kaybeden Yıldız'a üç ay ulaşılamamıştı. Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın gönderdiği özel bir ekibin de yardımıyla toplanan naaşlarda DNA testi yoluyla kimlik belirlenmesi yapılmıştı. İstanbul'a getirilen Bahattin Yıldız'ın naaşı 24 Temmuz 2010 tarihinde Fatih Camii'nde binlerce kişinin katıldığı cenaze namazından sonra, Edirnekapı Şehitliği'ne defnedilmişti.

YENİ ŞAFAK