Daha farklı bir gelecek düşünen gençlerin birçok sorunu hallettiğine inandığı sporla uğraşmaları gerektiğini belirten Abbas, bu çerçevede Filistinli gençlerin Siyonist gençlerle tanışmaları gerektiğini ifade etti.

Filistin Özerk Yönetiminin başında bulunan ve başkanlık süresi bittiği halde Amerika ve Siyonist rejimin talebiyle bu koltukta gayrı meşru bir şekilde oturmaya devam eden Mahmut Abbas Filistinli gençlerle Siyonist gençlerin birbirleriyle görüşüp tanışmaları gerektiğini belirterek "amca çocukları olduğumuz halde hâlâ birbirimizle tanışmamamız büyük bir sorun" şeklinde konuştu.

İtalya'da yayınlanan Gazzetta Dello Sport gazetesinin kendisiyle yaptığı röportajda birçok konuya değinen Mahmut Abbas, "İsrail'de bazı siyasiler diyalogun ehemmiyetini kavramışken bazıları ise bunu hâlâ kavrayamamıştır. İşte kendilerini değiştirmek istemeyen bu tür şahıslar gelişmelerin önünde büyük bir engel teşkil ediyor" dedi.

Mahmut Abbas ve ekibinin kendilerini Filistin halkından çok Siyonist topluma yakın görmeleri garipsenmemelidir. İşgal rejimine hizmet etmekten çekinmeyen bu güruhun, Filistin halkı ve davası konusunda verdiği tavizler belgelerle ortaya çıkmıştı.

FEM