İsrail ablukası altındaki Gazze'ye yardım götüren bir Malezya gemisine ateş açıldığı bildirildi. Pardana Küresel Barış Vakfı'ndan yapılan açıklamada, İsrail donanmasının, gemiyi kuşatarak ateş açtığı ifade edildi.

Geçen yıl Mavi Marmara gemisine yapılan baskının yıldönümü olan 31 Mayıs'ta bölgeye yeni filo gönderme hazırlıklarının devam ettiği bir dönemde yaşanan olayda ölen ya da yaralanan olmadı. İsrail basını, Mısır tarafından gelen ve Gazze kıyılarına yaklaşan Moldova bayraklı gemiye uyarı ateşi açıldığını doğrularken geminin daha sonra geldiği yöne doğru gittiği belirtildi. Yardım gemisinde 7 Malezyalı, iki İrlandalı ve 2 Hintli barış gönüllüsünün bulunduğu belirtildi. Gemi, Gazze'nin tahrip olan kanalizasyon sisteminin yenilenebilmesi için plastik atıksu borusu taşıyordu.

Birlik hükümeti kurma konusunda 4 Mayıs'ta tarihi bir anlaşmaya imza atan Filistinli gruplar El Fetih ve Hamas dün Mısır'ın başkenti Kahire'de detayların ele alınacağı görüşme maratonunu başlattı. Varılan mutabakata göre öncelikli olarak oluşturulması öngörülen geçici hükümetin üyeleri belirlenecek. (Zaman)