Ergenekon iddianamesinde ‘Darbe planlarının yapıldığı yer’ olarak geçen ve çok sayıda yüksek yargı mensubunun katıldığı Kent Otel toplantılarının finansörünün Ergenekon davası sanığı Prof. Mehmet Haberal’ın rektörü olduğu ‘Başkent Üniversitesi’ ile..

Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi 12 Kasım 2010 tarihinde verdiği ara kararda, "Kent Otel'de 2005-2006 yılları içerisinde belirtilen tarihlerde ve bunun dışındaki tarihlerde toplantılar yapılıp yapılmadığı ile yapılmış ise toplantılara kimlerin katıldığının araştırılmasına, toplantılarla ilgili kayıtlarla davetiyelerin gönderilmesinin istenilmesine, yapılan toplantıların masraflarının kim veya kimler tarafından karşılandığının araştırılmasına, toplantılarla ilgili görüntüler var ise gönderilmesinin istenilmesine, bu konuda ilgili Emniyet birimine ve Kent Otel yetkili birimine ayrı ayrı yazı yazılmasına" şeklindeki ara kararına cevap geldi.

Kent Otel, fatura merkezini açıkladı

Kent Otel yetkililerince mahkemeye gönderilen ve 15 Mart 2011'de dava dosyasına giren yazılarda, Başkent Üniversitesi ve Cumhuriyet Gazetesi'nin bağlı olduğu Yenigün Haber Ajansı'nın Kent Otel toplantılarını finanse ettiği faturalarla ortaya çıktı. Ergenekon sanıklarında ele geçen orijinal belgelerde yer alan toplantı tarihleriyle Kent Otel tarafından mahkemeye gönderilen yazıdaki tarihlerin aynı olduğu görüldü. Aralarında Yargıtay, Danıştay, HSYK üyeleri başta olmak üzere Ergenekon'da adı geçen emekli paşalar dahil olmak üzere onlarca kişinin katıldığı Kent Otel toplantılarında darbenin nasıl yapılacağının yanı sıra, yargıda ve bürokraside kritik noktalara atamalar gibi konuların ele alındığı ortaya çıkmıştı.

HELİN ŞAHİN / STAR