Hamas’a mensup milletvekili Yahya Musa El-Abadise, bu yıl Nekbe’nin yıldönümünde yapılan etkinliklerin dönüş umudunun fazlasıyla yakın olduğunu gösterdiğini belirterek, dönüş için direnişten başka yolun olmadığını ifade etti.

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)'a mensup milletvekili Yahya Musa El-Abadise, bu yıl Nekbe'nin yıldönümünde yapılan etkinliklerin dönüş umudunun fazlasıyla yakın olduğunu gösterdiğini belirterek, dönüş için direnişten başka yolun olmadığını ifade etti.

Milletvekili El-Abadise yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Nekbe'nin yıldönümüyle ilgili olarak bugün yapılanlar, Filistinli, Arap, Müslüman ve özgür insanların yüreğinde Filistin davasının önemli bir yer işgal ettiğini gösterdi. Gelişmeler meseleyi duygusal boyuttan çıkarıp gerçek bir mücadeleye dönüşmesini sağlamıştır."

Filistin ve Arap halklarının gerçekleştirdiği etkinliklerin, mülteciler konusundaki ihmallere de bir tepki olduğunu belirten el-Abadise sözlerini şöyle sürdürdü: "Filistin davasının adil bir şekilde çözüme kavuşması; köyünden, beldesinden ve kasabasından çıkarılmış ve dünyanın dört bir yanına dağılmış Filistinlilerin yurtlarına geri dönüşleriyle ancak sağlanabilir. Arap dünyasının Filistin ve mülteciler konusuna bu oranda duyarlı olması karşısında işgal yönetimi bocalamıştır."

FEM