Suriye'nin en büyük ikinci kenti Halep'te binlerce üniversite öğrencisi protesto gösterisi düzenledi. Polis, sopalarla müdahale etti.

Güvenlik güçleri yurtların önünde gece toplanmaya başlayan öğrencileri sopalarla dağıttı.

Protestocu öğrenciler ordunun Der'a, Humus ve Banyas kentlerindeki kuşatmasının sona ermesini talep etti.

Gözlemciler ülkedeki rejim karşıtı protestolar başladığından bu yana, Şam ve Halep'teki gösterilerin bu üç kentteki gösterilerin gerisinde kaldığına dikkat çekiyor.

Der'a Kuşatma Altında!

Suriye'de Mart ayında rejim karşıtı protesto gösterilerinin ilk başladığı yer olan güneydeki Der'a kenti günlerdir ordunun kuşatması altında. Cumartesi gününden bu yana ordunun kuşatması altında olan kentte su ve elektrik yok. Ayrıca yaralıların tedavi göremediği bildiriliyor. Kentte bir haftadır gözaltına alınanların sayısı ise 500'ü aştı.

Suriyeli insan hakları savunucuları, dün tankların Der'a kenti yakınlarındaki evlere ateş açması sonucu 13 kişinin, kuzeydeki Humus kentinde de saatler süren tankçı ateşinin ardından 9 kişinin öldürüldüğünü belirtmişlerdi.

Toplam Ziyaret120762