Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e “One minute” çıkışı, Milli Savunma Sanayii Müsteşarı Murat Bayar'ın Türkiye'nin İsrail'le silah anlaşması yapmadığını açıklamasının ardından İsrail, son darbeyi de milyar dolarlık silahların görücüye çıktığı IDEF Fuarı'nda yedi. Milli Savunma Bakanlığı'nın himaye ve desteğinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'nın yönetim ve sorumluluğunda, İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde icra edilen Uluslararası Savunma Sanayii IDEF-2011 Fuarı'nda İsrail, ne ülke olarak ne de firma bazında temsil edildi. Fuara; aralarında ABD, İngiltere, Fransa, Rusya, Almanya ve İtalya'nın da bulunduğu 71 ülke katıldı. Daha önceki fuarlara çok sayıda firmayla katılan ve ülkesi adına stand açan İsrail ise fuarda yer almadı. Fuara, bu yıl 71 ülkeden 90 askeri ve sivil delegasyon, 28 ülke bakanı ve 4 genelkurmay başkanı ile beraberindeki heyetler olmak üzere 425 üst düzey yönetici, 211'i yerli, 410'u yabancı olmak üzere 621 firma katıldı.

Yeni Akit