Esed’in dayıoğlu ve kasası Rami el Mahluf uyardı: “Bizi yapmaktan hoşlanmayacağımız şeyleri yapmaya zorlamayın! Gerekirse sonuna kadar savaşırız!”

ABD'de yayın yapan The New York Times gazetesine mülakat veren Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in dayısının oğlu Rami el Mahluf, Suriye'de yapılmaya çalışılan bir değişimin olmasına reis Beşşar Esed'in asla fırsat vermeyeceğini ve sonuna kadar direnileceğini söyledi.

El Mahluf, "Biz Suriye'deki yerlerimizi asla terk etmeyeceğiz ve sonuna kadar Suriye'de süren bu kaosun ve yapılmak istenenlerin karşısında duracağız! Sonuna kadar savaşacağız. Bırakıp gitmeyeceğiz." dedi.

Kaddafi Gibi Konuştu: "Yerimize İslamcılar Gelir!"

Avrupalı devletler ve ABD'nin Suriye üzerine yaptırım kararı hakkında Rami el Mahluf, İsrail'in istikrarının Suriye'nin istikrarına bağlı olduğunu belirtti ve "Suriye rejimi giderse yerimize İslamcılar gelecek bu da İsrail'in çıkarlarına aykırı olur." dedi.

"Tehdit mi ediyorsunuz?" sorusuna ise "Hayır, ben tehdit etmiyorum ama şunu söylüyorum: Bizi yapmaktan memnun olmayacağımız şeyleri yapmaya zorlamayın!" diye cevap veren el Mahluf, Suriye halkına akıl vermeyi de ihmal etmedi: "Suriye halkı siyasi ıslahattan evvel ekonomik ıslahatları talep etmeli!"

Der'a'da kendisine ait bir şirketin yakılması üzerine de konuşan el Mahluf, sadece devlet başkanının kuzeni olduğu için o saldırının gerçekleştiğini söyledi ve "Bizim servetimiz yerinde duruyor ama bu şirket Suriye'deki en büyük şirketlerden bir tanesi idi. Bu Suriye ekonomisine zarar verdi!" anlamında sözler kullanmaktan da çekinmedi.

Mahluf, aile bağlantılarını Suriye'de bir finans imparatorluğu kurmak için kullanmakla suçlanıyor.

İsmail Çoktan / Haksöz-Haber