İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkanı Halid Meşal, yakında Gazze’yi ziyaret edip halk ile kucaklaşmak istediğini belirterek, Gazze’ye karşı özel bir sevgi beslediğini söyledi.

El-Aksa televizyonunun kendisiyle yaptığı röportajda gündemdeki konuları değerlendiren Hamas lideri Meşal, direnişin bir hak olduğunu ve Filistin'de kimsenin buna karşı durmadığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Hepimiz silahla birlikte doğduk. Direniş, projemizin önemli bir parçasıdır. Bu da doğaldır. Çünkü halkımız işgal altındadır. Direniş dün olduğu gibi bugün de halkımızın ve hareketimizin omurgası olmaya devam edecektir."

Direnişin bütün şekilleriyle Hamas'ın bir ilkesi olduğunu belirten Meşal, bunun tartışılacak bir boyutunun da olmadığını ifade ederek şöyle konuştu: "Direnişi bütün yönleriyle savunuyoruz. Barış için, birlik için direnişi sevk ve idare etme konusunda uzlaşmaya da hazırız. Direnişin sevk ve idaresini nasıl paylaşmak istiyorsak, siyasi ve güvenlik kararları alma konusunda da uzlaşı istiyoruz."

FEM