Kur'an'ı Anlama Platformunun düzenlediği, Kur'an-ı Kerim (Meal) Bilgi Yarışması 08 Mayıs 2011 Pazar günü, 24 sınav merkezinde gönüllülerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

"Karanlıklardan Aydınlığa Çıkmak İçin…" başlığıyla ilan edilen  Kur'an'ı Kerim (Meal) Bilgi Yarışması için www.kuranianlamaplatformu.com üzerinden ve başvuru irtibat noktalarından 3.265 müracaat eden yarışmacıların 2.456 kişisi kaydını kesinleştirmiştir.

Türkiye'nin birçok ilinden katılımcılar daha önceden kendilerine bildirilen sınav merkezlerinde yerlerini aldılar. Saat 10.00'da başlayan sınavda katılımcılar, Kur'an-ı Kerim'in mealinden sorulan soruları 2 saat süreyle cevapladılar. Kur'an meali okuyan herkesin katılabildiği sınava ailece, genci ve yaşlısıyla gelenlerin heyecanı yüzlerinden okunuyordu. Birçok sınav merkezinde, engelli yarışmacılarımızın Allah'ın mesajıyla çarpan kalbî sevinçleri sınava ayrı bir duygu kattı.

Katılımcılara sınav sonrasında Kur'an-ı Kerim Meali hediye edildi. Kur'an'ı Anlama Platformu Sınav İcra Heyetinin özverili çalışmaları ile gerçekleştirilen sınav gönüllü ekiplerle icra edildi.

Sınav sonrasında, katılımcıların hediye olarak dağıtılan meallerden sorular üzerinde müzakereler yaptıkları görüldü.

Kur'an-ı Kerim (Meal) Bilgi Yarışması'nın gittikçe yaygınlaşarak inşallah önümüzdeki yıllarda tüm Türkiye genelinde yapılmasının arzu edildiği bildirildi. Yarışma sonuçlarının önümüzdeki günlerde  www.kuranianlamaplatformu.com sitesinden açıklanacağı ve sınavda dereceye girenlerin ödüllerinin verileceği bildirildi.

İstanbul için ödül töreni 22 Mayıs 2011 Pazar günü İstanbul-Kâğıthane Kültür Merkezinde gerçekleştirilecektir.