STV sabah kuşağında haberlere başörtülü spiker çıkardı. Bu uygulamayla bir ulusal kanalda 1995’ten bu yana ilk kez başörtülü bir haber spikeri yayın yapmış oluyor.

Medyada başörtülü açılımı olarak nitelenebilecek bu uygulamayla en çok izlenen kanallar arasında bulunan bir ulusal kanalda 1995'ten bu yana STV ekranlarında ilk kez başörtülü bir haber spikeri yayın yapmış oluyor.

Pazartesi günü ilk yayınına çıkan Orsem Ertingu, Hilal TV'nin eski anahaber spikeri Zahide Ülkü Bakiler'den sonra bir anlamda ekranların ilk başörtülü haber spikeri oldu. Haftaiçi her gün saat 09.00-10.00 arası haber kuşağını sunacak olan Ertingu'nun ilerleyen zamanlarda ana haber sunması da bekleniyor.

İletişim Fakültesi mezunu olan Ertingu daha önce İzmir'de yerel bir kanalda gece haberleri sunuyordu. Türkiye'de ilk başörtülü haber spikeri 1995 yılında Kanal7'nin ekrana çıkardığı Serpil Öcalan'dı. O yıllarda başörtülü bir haber spikerinin ekrana çıkması büyük tepki toplamış sonraki yıllarda ise Serpil Öcalan başını açarak ekranlara çıkmaya devam etmişti. Ekranlarda başörtülü haber sunan son spiker Zahide Ülkü Bakiler ise geçtiğimiz aylarda görevinden ayrılmıştı.