Laikçi zorbalık Azerbaycan’da hortladı. Halkı Müslüman olan Azerbaycan’da okullarda üniforma kuralı getirerek başörtüsünü yasaklayan diktatör rejime halkın tepkisi sürüyor.

Laikçi zorbalık Azerbaycan'da hortladı. Halkı Müslüman olan Azerbaycan'da okullarda üniforma kuralı getirerek başörtüsünü yasaklayan diktatör rejime halkın tepkisi sürüyor. Halkın tepkisine 'reform' ile cevap vermesi beklenen yönetim ise mütedeyyin insanları meydanlarda darp ediyor.

Önceki gün Bakü'de bir araya gelerek Bakü sokaklarında "Hicaba özgürlük!", "Hicaba uzanan eller kırılsın!", "Hicabı yasak edenler kâfirdir!" sloganlarıyla Milli Eğitim Bakanlığı'na doğru yürüyen öğrenci ve velileri, polisin sert müdahalesi ile karşılaştı.

Polisin örtülü kadınları tutuklamak istemesiyle başlayan tartışma şiddete dönüştü. Ellerindeki coplarla göstericilere saldıran güvenlik güçleri, kadın erkek ayrımı yapmadan acımasızca vurdu. Polisin orantısız güç kullanmasına karşın direnen onlarca kişi de gözaltına alındı.

Kısa adı TAYDER olan Toplumsal Araştırma ve Yardımlaşma Derneği ise yayınladığı bildiri ile mütedeyyin insanlara güvenlik güçleri tarafından yapılan saldırıyı kınadı. TAYDER tarafından yapılan açıklamada, "Azerbaycan'ın iffet sembolü analar, bacılar ve öğrencilere yapılan saldırıyı kınıyoruz" denildi. Başörtüsünün Allah'ın emri olduğu ve bunun için mücadele edenlere İlahi yardımın kesinlikle ulaşacağının belirtildiği açıklamada, "Zalimler kesin olarak yenilgiye uğrayacaklardır" denildi.