Yönetim karşıtı gösterilerin devam ettiği Suriye'de meclis, halkın beklediği reform paketini oylamadan tatile girdi.

Önceki gün olağanüstü toplanan Suriye Meclisi'nin, oturumda siyasi partiler ve basın yasalarının değiştirilmesi gibi mevzuat değişikliklerinin yer aldığı paketi onaylaması bekleniyordu. Ancak Devlet Başkanı Beşar Esed'in onayı ile kaldırılan OHAL yasası dışındaki alanlarda hazırlanmakta olan yasaların henüz tamamlanmadığı için meclisin oylamasına sunulamadığı kaydedildi. Mevcut meclisin görev süresinin 6 Mayıs'ta dolacağı ülkede anayasaya göre 90 gün içinde yeni meclisin seçilmesi gerekiyor, aksi takdirde mevcut parlamento sandığa gidilene dek görevde kalacak. Çok partili bir seçim içinse anayasadaki, Baas Partisi'ni "toplumun ve ülkenin lideri" olarak tanımlayan 8. maddenin değişmesi gerekiyor. Ülkede muhaliflere yönelik baskılar da sürüyor. Suriye insan hakları savunucularına göre hafta sonundan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda binden fazla kişi gözaltına alındı. Güneydeki Dera şehrinin ardından Akdeniz kıyısındaki Banyas kentine de zırhlı birliklerin girdiği bildirildi. (Zaman)