48 yıldır Suriye’yi yöneten Baas Partisi istifalarla sarsılıyor. Beşar Esad’a bağlı güçlerin özgürlük isteyen göstericilere yönelik sert müdahalesine tepki gösteren tam 230 Baas Partisi üyesi partiden istifa etti.

Hasan Doğan-Şam

Suriye Ordusu'ndan gelen üst üste istifaların ardından şimdi de Baas Partisi'nde istifa şoku yaşanıyor. Der'a'dan 200, Banyas şehrinden de 30 Baas partili partiden istifa ederek ülkedeki özgürlük isyanına destek vereceklerini açıkladılar. Bugün Baas Partisi merkezine sunulan istifa dilekçelerinde Suriye devletine bağlı emniyet güçlerinin sivil halka yönelik kullandığı aşırı şiddet nedeniyle yüzlerce kişinin öldüğü, binlerce kişinin de yaralandığı ifade edildi. Yönetimi protesto eden Baas Partisi üyeleri bu şartlarda parti üyeliklerini sürdüremeyeceklerini ifade ettiler. Bu arada daha önce de 2 milletvekili Esad yönetimini protesto etmek için parlamentodan istifa etmişti. İşte Baas Partililerin yönetime sundukları istifa dilekçelerinden bazı örnekler:

Toplam Ziyaret120730