Suriye Ordusu bu sabah tank ve toplarla Der’a ya girdi.

Suriye'de Esad rejimine karşı direnişin başladığı Der'a şehri saatlerdir ateş altında. Elektrik ve telefon şebekeleri kesildi. Birçok ölü ve yaralı var. Suriyeli Müslümanlar ise bütün İslam dünyasını Der'a'daki katliamın durması için duaya ve Suriye konsolosluklarının önünde toplanmaya çağırıyorlar.

Hasan Doğan - Haksöz Haber- Suriye

Bugün sabah 5.30 sıralarında Suriye Ordusu'na bağlı binlerce asker ağır silahlar ve tanklar eşliğinde Der'a şehrine saldırmaya başladı. Der'a'nın çevresindeki köylerde yaşayan köylülerden aldığımız bilgilere göre şehir yoğun şekilde karadan bombalanıyor. Binlerce köylü, Der'alı Müslümanları kurtarmak için dört bir yandan Der'aya doğru yürüyüşe geçti. Kendilerini tankların önüne atan köylülerden şu ana kadar en az 5 köylü ezilerek öldürüldü. Der'a'da ise elektrikler kesildi, şehre telefonla da ulaşılamıyor. Suriye Ordusu'nun tıpkı Hama'da olduğu gibi Der'a'da da büyük bir katliam yapmasından korkuluyor.

İslam dünyasına çağrı

Bu arada Suriyeli Müslümanlar Der'a'da işlenen katliamın sona ermesi için İslam dünyasına yardım çağrıları yapıyorlar. İslam dünyasının dört bir yanındaki Suriye konsolosluklarının kuşatılmasını isteyen Suriyeliler ayrıca Müslümanlardan dua talebinde bulunuyorlar.