Askerlere gösteri yapan halka ateş açılması yönünde emir veren Suriye yönetimi resmen çıldırdı.

Bugün onlarca Suriyeli Müslüman asker ve polis tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybederken, ölenler arasında üç de çocuk bulunuyor.

Hasan Doğan-Haksöz Haber-Şam

Birkaç gün önce olağanüstü hal yasasının resmen kaldırıldığı Suriye'de bugün yine katliam yapıldı. Barışçıl bir şekilde gösteri düzenleyen halkın üzerine ateş açan asker ve polisler en az 26 göstericiyi öldürdü. Sadece başkent Şam'da çıkan olaylarda 8 Müslüman genç şehit düşerken, ülke genelinde meydana gelen gösterilerde ise 400'den fazla kişi yaralandı. Evlerde ve camilerde tedavi edilmeye çalışılan yaralılar arasından 50 kişinin durumu ise ağır.

Çocukları da öldürdüler

Kadın-erkek, yaşlı-çocuk demeden insanların üzerine ateş açan Beşar Esad'a bağlı askerler üç de çocuğu katletti. Ürdün sınırı yakınlarındaki İzrağ şehrinde hayatını kaybeden çocukların birinin yaşının 8, diğerininkinin 9, bir diğerininkinin ise 11 olduğu öğrenildi. İşte bugünkü olaylarda hayatını kaybeden çocuklardan Süfyan Süleyman'ın insanın kanını donduran fotoğrafı: