Filistin davasının yılmaz savaşçısı ve Mescidi Aksa'nın muhafızı Raid Salah, umre dönüşü İsrail tarafından tutuklandı. İslam dünyası Salah'ın tutuklanmasını protesto etti.

Siyonist İsrail güçleri, Raid Salah'ın eşiyle umreden dönerken kontrol noktasında teftiş yapan polislerin arama yaparken Şeyh'in eşinden üstünü çıkarmasını istediği bildirildi. Raid Salah bu isteğin çok çirkin bir siyaset olduğunu, bunu bütün Filistin'e yaymak istediklerini "çıplak teftiş"e karşı mücadele edeceklerini aksi takdirde de bu olayın meşrulaşacağını söyleyerek karşı çıkınca İsrail işgal güçleri tarafından gözaltına alındı. Polislere saldırmakla suçlanan Salah'ın bugün mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

Basına bilgi veren Avukatı Ahmet Süleyman; müvekkilinin polislere saldırdığını iddia ediyorlar. Raid Salah kesinlikle polislere saldırmadığını, kendi onuru ve şerefini korumaya çalıştığını belirtmiş ve eşinin soyunmasına izin vermeyeceği konusunda ısrarlı davranmıştır. Bunu yaparken sadece kendi eşini değil bütün Müslümanların izzetini korumaya çalıştığını ve "soyup arama" siyasetine karşı kesinlikle taviz vermeyeceklerini açıkladığını belirtti.