Ankara Üniversitesi’ne başörtüsüyle giremeyen öğrenciler, kendilerine destek veren sendika yetkilileriyle okul önünde basın açıklaması yaptı.

Okul yönetiminin talimatı üzerine, güvenlik görevlilerinin başörtüsüyle fakülteye girmelerine izin vermemesi üzerine Tandoğan'da bulunan Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi girişinde toplanan bir grup öğrenci, başörtüsü yasağını protesto etti.

Okula giremeyen öğrencilere destek veren Memur-Sen Ankara İl Temsilcisi Mustafa Kır, fakülte girişinde yaptığı basın açıklamasında, okula başörtüsüyle girmek isteyen öğrencilerin güvenlik görevlileri tarafından engellenerek eğitim hakkından mahrum edildiğini söyledi. Üniversitelerin yaptıkları araştırmalarla ülkenin ufkunu açan, geleceğine ışık tutan kurumlar olması gerektiğini ifade eden Kır, ancak üniversitelerin bu yönüyle değil de yasakçı kimlikleriyle ön plana çıktıklarını savundu.

Ankara Üniversitesi rektörü ve rektör yardımcılarıyla yaptıkları görüşmede, başörtüsünün derse girmeye mani olmayacağının ifade edildiğini söyleyen Kır, buna rağmen yasağın devam ettiğini belirtti.

Öğrenciler ise ilk kez başörtüsüyle fakülteye girmek istediklerini, ancak güvenlik görevlilerinin, "Rektörün talimatı var. Sizi alamayız!" diyerek kendilerine engel olduğunu söylediler.

Açıklamanın ardından başörtülü öğrenciler, kendilerine destek veren sendika üyeleriyle fakülteye girmek istedi. Güvenlik görevlileri, kimlik kontrolünün ardından öğrencileri fakülteye aldı.