Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Libya'ya yönelik yapılan operasyonun derhal durdurulmasını istedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ankara'da bulunan Norveç Dışişleri Bakanı Jonas Gahr Store ile Dışişleri Bakanlığı Konutu'nda bir araya geldi. Görüşmenin ardından iki bakan ortak basın toplantısı düzenledi.

CİHAN Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre toplantıda konuşan Bakan Davutoğlu, Libya'da sivil kayıplara yol açan saldırıların durdurulmasını istedi. Davutoğlu özellikle Libya'nın Misrata kentinde yoğunlaşan saldırılarda kayıpların yaşandığını belirterek, buradaki saldırıların bir an evvel durdurulması gerektiğini bildirdi.

Davutoğlu, Store ile görüşmelerinde NATO'nun Libya'da olayların son bulmasına yönelik kararlı mücadelesinin devamlığı görüşünün benimsendiğini bildirdi.

Davutoğlu, görüşmede özellikle Misrata'da kayıpların önlenmesi için NATO'nun gerekeni yapması gerektiğinin altının çizildiğini kaydetti.