Mısır halkının devirdiği Hüsnü Mübarek, sorgulama sırasında geçirdiği kalp rahatsızlığının ardından Şarm eş-Şeyh'teki hastanede yoğun bakıma alındı.

Mısır'ın devrik cumhurbaşkanı Mübarek'in (82) ifadesinin alınmak istendiği sırada geçirdiği kalp krizi sonrası kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alındığı bildirildi.

Mübarek'in, hakkındaki soruşturmayla ilgili güney Sina savcısı tarafından sorgulanırken kalp krizi geçirdiği öğrenildi.

Mısırlı güvenlik kaynakları, Mübarek'in mahkeme celbini almasının hemen ardından Şarm El Şeyh'teki uluslararası hastaneye kaldırıldığını bildirmişti. Mübarek'e dün mahkemeden celp geldiğini resmi El Ahram gazetesi haber vermişti. Gazete, İçişleri Bakanlığına dayanarak, Mübarek'e, protestocuların öldürülmesi ve kamu fonlarını zimmete geçirmek suçlamasıyla ilgili ifade vermesi için savcılıktan yazı gönderildiğini kaydetmişti.

MÜBAREK'İN OĞULLARI DA SORGULANIYOR

Mübarek'in iki oğlunun da güney Sina savcıları tarafından sorgulanmaya başlandığı bildirildi. Ala ve Cemal Mübarek, zimmet suçuyla sorgulanıyorlar.