İstanbul Barosu avukatlarından Müşir Deliduman, Bolu Adliyesi’ne giderek Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç ve Köroğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hüseyin İka hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bolu'da Köroğlu Devlet Hastanesi'nde mesai saatinin başlamasıyla birlikte hastalarını muayene ettiği sırada apar topar hastaneden ayrılmaya zorlanan, işinden el çektirilen Dahiliye Uzmanı Dr. Zeliha Asiltürk'e destek için İstanbul Barosu avukatlarından Müşir Deliduman, Bolu Adliyesi'ne giderek Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç ve Köroğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hüseyin İka hakkında suç duyurusunda bulundu.

Halkı kin ve düşmanlığa tahrik (TCK 216/2, 216/3), hakaret (TCK 135), görevi kötüye kullanma (257/1) ve 'Kadına Karşı Her Türlü Ayrımcılığı Önleme Sözleşmesi'ni ihlal etmek isnadıyla yapılan suç duyurusunda "Kanunsuz ve hukuka aykırı yapılan bu eylem toplumda ciddi infial oluşturmuştur. Bir kız çocuğu babası olarak benim de ciddi korku ve endişelerim olmuştur" ifadeleri yer aldı.