Suriye'den gelen son görüntülerde, protestoların hangi aşamaya geldiği ve polisin sert tepkisi net bir şekilde görünüyor... Deraa kentinde bir hastaneye 25 ceset getirildiği açıklandı

Suriye'de Beşar Esad iktidarına karşı devam eden gösterilerde 100'den fazla kişinin hayatını kaybettiği haberleri geliyor. El Arabiya televizyonu, Suriye'de yaşanan eylemlerde en az 100 kişinin hayatını kaybettiğini aktardı.

20 BİN SURİYELİ CENAZE NAMAZINDA

Suriye'nin Deraa şehrinde dün gösterilerde hayatını kaybedenlerin cenaze törenleri için bugün en az 20 bin kişi bir araya geldi.

Reuters haber ajansından edinilen bilgiye göre, Suriyeli muhalifler Esad yönetimine seslenerek geri adım atmasını istedi. Özgürlük taleplerini dile getiren Suriyeliler "Allah, Suriye, özgürlük" sloganları attı.

TÜRKİYE'DE İSLAMİ KURULUŞLARDAN PROTESTO ÇAĞRISI

Suriye'de yaşanan katliam, yarın (25 Mart Cuma) 13.30'da İstanbul Teşvikiye'de bulunan Suriye Konsolosluğı önünde protesto edilecek. Protesto eylemi Özgür-Der, İHH, Mazlumder, Fatih Akıncıları Derneği, Anadolu Platformu, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Akabe Vakfı, Araştırma Kültür Vakfı, Medeniyet Derneği ve Hikmet Vakfı gibi İslami kuruluşların ortak organizesiyle gerçekleşecek.

Suriye Konsolosluğu Adresi: Maçka Caddesi Ralli Apt. 59/3 Teşvikiye - İstanbul

Suriye'de muhalefetin düzenlediği eylemlerde yönetimin tavrı giderek daha da sertleşiyor. Ölümlerin yaşandığı gösterilerde şiddetin boyutu her geçen gün artıyor. Yönetim bir taraftan muhaliflerin taleplerine olumlu cevap verirken diğer taraftan eylemcilere sert bir şekilde mudahale etmeye devam ediyor.

Göstericiler şehitler için sloganlar atıyor ve sık sık tekbirler getiriyorlar.

DERAA'DA 25 CESET

Suriye'de yönetim karşıtı ayaklanmaların yaşandığı güneydeki Der'a kentindeki devlet hastanesine 25 göstericinin cesedinin getirildiği bildirildi.

Reuters haber ajansının  hastane yetkililerinden aktardığı habere göre göstericilerin polisle çıkan çatışmada ölmüş oldukları kaydedildi.

Hastane yetkilileri, getirilen cesetlerin hepsinde kurşun deliği bulunduğunu aktardı.

Bir insan hakları eylemcisi ise BBC'ye en az 37 kişinin öldüğünü söyledi, "Kendilerini savunmak için ellerinde bir taş bile bulunmayan masum, savunmasız ve barışçı insanlar katledildi" dedi.

Askerlerin, el-Ömeri camisine düzenlenen baskında öldürülen 6 kişinin cenazesine katılan kişilere de ateş açtığı bildiriliyor.

"ONURLU CUMA" HAZIRLIĞI

Yönetim karşıtı göstericiler yaptıkları açıklamada Cuma günü Suriyelileri meydanlara inmeye çağırdı.

İŞTE GÖRÜNTÜLER:

Suriye'de muhaliflerin eylemlerinin başladığı günden bu yana dünya basınında eylemlerle ilgili çok az bilgi ve görüntü yer aldı. Bu son görüntülerde ise eylemlerin hangi aşamaya geldiğini net bir şekilde ortaya koyuyor: