32 yıldır Yemen devlet başkanlığı görevini sürdüren Ali Abdullah Salih'in koltuğunu bırakması için başlatılan protesto gösterileri, Yemen liderinin kalesi olarak bilinen Damar bölgesine kadar yayıldı.

10 bin dolayında protestocunun dün başkent Sana'nın 60 kilometre kadar güneyindeki Damar kentine ulaştığı ve burada oturma eylemi başlattığı bildirildi. Gösteride çıkan olaylarda birçok eylemcinin yaralandığı açıklandı. Üç gün önce Salih yanlılarının devlet başkanı lehine gösteri yaptığı aşiret bölgesi Damar, Yemen yönetimi için önemli bir yere sahip. Yemen başbakanı ve içişleri bakanı da Damar doğumlu. Bu arada haftalardır muhalefetin Salih'i protesto için kamp kurduğu Sana'da askerî araçların kampın etrafında konuşlandığı bildirildi. Başkentte bulunan hapishanede de 2.000 mahkûm ayaklanma başlattı. Ülkenin güneyindeki Aden şehrinde ise muhaliflerin, öğretmenlerle öğrencilere, protestolara katılmamaları halinde okulları yakma tehdidinde bulunduğu ileri sürüldü. Sana yönetimi ise protestolara son vermek için dış yardıma umudu bağladı. Dışişleri Bakanı Ebubekir el Kırbi'nin Körfez İşbirliği Konseyi üyelerinden 5 milyar dolar yardım istediği bildirildi. (Zaman)