Yusuf Kardavi, bağnaz selefilerin Arap dünyasında yaşanan halk ayaklanmalarını engellemek istediklerini vurguladı.

Selefilerin bölgedeki son hareketliliğine dikkat çeken Şeyh Kardavi, bağnaz selefiler ve sofilerin bölgedeki son ayaklanmaları yok etmeye ve Müslüman halkların ABD ve siyonist İsrail yandaşı rejimleri devirmelerine engel olmaya çalıştıklarını ve bu konuda tamamen Amerika'nın beşinci kolu gibi hareket ettiklerini kaydetti.

Doha'da birlik tarafından düzenlenen ve İslam'da hükümdarla halk ilişkileri konusunu gündeme alan oturumda konuşan Şeyh Kardavi, Arap gençlerin yaptığının fitne olmadığını, İslam'ın zulüm ve zalimi yok etmeyi emrettiğini vurguladı
.

Şeyh Kardavi İslam'a göre, zulüm olduğu yerde halkın hükümdarlara karşı isyan ederek özgürlüğünü elde edebileceğini ifade etti.

Mısır ve Suudi Arabistan'da bazı 'rejim uleması'nın Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da yaşanan devrimler hakkında Devlet başkanına Başkaldırışın haram olduğuna dair fetva vermişti.

Şeyh Yusuf Kardavi, El-Ezher'in suskunluğuna karşın Mısır ve Tunus halkının ABD-İsrail karşıtı kıyamını destekleyen ilk alimlerden biriydi.

TEVHİDHABER.COM / FHA