Libya-Tunus sınırının sıfır noktasında bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri, Libya’dan kaçan Türkiyeliler ile diğer insanların ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.

Libya'dan çıkanları sınırda İHH ekipleri karşılıyor. Tunus'a sığınan insanların yemek, içecek, iletişim, sağlık ihtiyaçları ekiplerimiz tarafından karşılanıyor.

Libya'daki çatışmalar bitmek bilmiyor. Muammer Kaddafi koltuğunu bırakmadığı gibi sivil halkı paralı askerleriyle katletmeye devam ediyor. Katliamların nerede duracağı kestirilemiyor. Kaddafi'nin adamları direnen halkı yıldırmak için her türlü silahı kullanıyor. Hastaneler adeta ceset tarlasına döndü. Doktorlar vücutları kesici aletler ve bombalarla parçalanmış insanları tedavi etmede çaresiz kalıyor.

Ölü sayının 5 bini geçtiği ifade ediliyor. Ülkeden kaçışlar devam ediyor. Libya-Tunus sınırında insanlar akın akın ülkeyi terk ediyor. Resul Cedil sınır kapısında bir Türk yardım kuruluşu İHH İnsani Yardım Vakfı Libya'dan kaçan insanlara acil yardım malzemelerini dağıtıyor.

Libya'dan çıkanları sınırın sıfır noktasında bulunan İHH ekipleri karşılıyor. Ekipler, Tunus'a sığınan insanların yemek, içecek, sağlık ihtiyaçlarını karşılıyor.

Sınırda bulunan İHH Acil Yardım Koordinatörü Recep Güzel, yaklaşık 6 bin kişinin dün Libya'dan Tunus'a geçtiğini birdirdi. Güzel, çatışmaların artması ile sınır kapılarında büyük bir yoğunluk yaşandığı belirtti. Dün itibariyle sınırdan sadece 34 Türkiyelinin geçtiğini ifade eden Güzel, vatandaşların ihtiyaçlarını karşıladıklarını, ailelere ulaşmaları için telefon hizmeti sunduklarını kaydetti.

İHH Ekipleri Libya Sınırında