BURNUMUZUN DİBİNDE YAŞANAN KOMEDİ (Hicret-Der Haber)

NE OLDU BİZE ?

Burnumuzun ucunda büyük olaylar gerçekleşiyor fakat farkında değiliz. Hem de olayı bizler yaşadığımız halde. Hem de çok büyük olaylar.

Futbol maçlarından sonra birkaç adamın masa etrafında toplanıp televizyonlarda boy gösterdiği bir dünyada yaşıyoruz. Bu adamlar oynanan maçları inceliyorlar. Fauldü, penaltıydı, falandı, filandı diyerek bir birleri ile tartışıyorlar.

Bağrışıyorlar. Saatlerce basit, hiçbir önemi olmayan olmuş bitmiş meseleler yüksek ton konuşmalarla konuşabiliyorlar. Yer yer hakaret ediyorlar. Gelecek hafta yine hiçbir şey olmamış gibi aynı masanın etrafına toplana biliyorlar. Bazen bilgiçlik taslıyorlar. Taa 1970 lerde bir oyunda gerçekleşen ve herkesin unuttuğu bir olayı bilebiliyorlar. Bu bilgiden dolayı diğerleri hayran kalabiliyor. Enteresan… Koca koca adamlar çok önemli bir mevzu konuşuyorlarmış edasıyla ilginç mimikler dahi yapabiliyorlar. İster gül, İster ağla.

Allahım nasıl bir dünyada yaşıyoruz biz? Ne oldu bize? Nasıl bir tesir altındayız? Kim bünyemizle oynadı ki koca bir toplum televizyon karşısına geçip saatlerce bu adamları izleye biliyor? Ertesi gün onların konuştuklarını gündemlerinde tutabiliyor, koca bir toplum, koca bir dünya…

Hicret-Der Haber

16/02/2011 00:19

ne mi oldu bize? zaten sıkıntı da bu. ne oldu bize sorusunu kendine sormaktan aciz olan bir ümmetle ne yazık ki aynı havayı tenefüs ediyoruz. kısacası sormayan düşünmeyen sorgulamayan bir ümmet bu şekilde yaşamaya mecburdur.
Misafir - serkan